Consultații Lingvistice

022 29 58 98

   

   

   

   
   

Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”, al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova organizează prima ediție a concursului „Doctorandul anului”

  Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”,

al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova

organizează prima ediție a concursului „Doctorandul anului

Doctoranzii, a căror teză este coordonată de cercetătorii Institutului, sunt invitați să participe la concurs cu un filmuleț de 5 min., în care să-și prezinte cel mai important rezultat științific obținut.

Se pot înscrie la concurs candidații care urmează un program de doctorat. Prezentarea filmulețelor se va face până la data de 22 iunie 2020. Autorul celui mai reușit filmuleț, care-și va prezenta rezultatul științific în mod coerent, argumentat și incitant, va primi o diplomă de câștigător al concursului și un set de cărți din partea Institutului. Celorlalți participanți li se vor oferi diplome de participare.

Filmulețele vor fi prezentate la adresa de email Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. și vor fi evaluate de o comisie.

Rezultatele vor fi anunțate pe data de 25 iunie 2020.

  

   

Apariții în media  

   

Avizier  

Se anunţă susţinerea tezei de doctor în filologie. Candidat: Alina PĂTRUNJEL. Conducător ştiinţific: Ion BĂRBUŢĂ, doctor în filologie, conferențiar cercetător. Consiliul ştiinţific specializat: D 621.05-109 din cadrul Institutului de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”. Tema tezei: „Performarea actelor de vorbire în discurs”

Citește mai departe...

Joi, 5 septembrie 2019, la ora 14:00, sala 408, va avea loc şedinţa Seminarului ştiinţific de profil al Institutului de Filologie Română Bogdan Petriceicu-Hasdeu al MECC, specialitățile: 622.03. Literatură română; 622.02. Teoria literaturii; 621.03. Folcloristică. 

Citește mai departe...

Joi, 22 august 2019, ora 14.00, în Sala 408, în şedinţa Seminarului Ştiinţific de Profil din cadrul Institutului de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”, va avea loc discuţia tezei de doctor în filologie, la specialitatea 621.04. Lexicologie şi lexicografie; terminologie şi limbaje specializate; traductologie (limba română)

Citește mai departe...
   

Aparitii editoriale  

   
© INSTITUTUL DE FILOLOGIE 2015